Skäms på oss för nu är det faktiskt länge sedan vi skrev något i denna blogg. Hösten börjar göra sig påmind, regnet öser ner utanför fönstret men tidigare i veckan har det varit underbar frost och sol under dagarna, det är riktig höst det!

Vad har du hänt på sistone? Åtminstone jag har börjat lägga lite fotografering åt sidan på sistone men det blev hästhoppning på Näset 26/7, Kriterieuttagningar 16/8 – Arena Dannero, ponnyhoppningar på hemmaklubben Kramfors Ridklubb 6/9, Sollefteå Ridklubb hade premiärtävlingar på Arena Dannero, Dannerohoppet 13/9 i deras fina multihall och så senast var det Unghästvisning för kallblodstravare på Arena Dannero 27/8.

Vad har vi då pysslat med i databasen? Det ständiga arbetet med att uppdatera raserna pågår alltid. Själv har jag tjurat ihop på att jag ska uppdatera alla hingstar som har varit godkända för Svenskt halvblodsavel! Det tar sin tid som många kan förstå, just nu har vi 1187 st som varit godkända för halvblodsaveln och att sitta och leta information och skriva fakta… ja det tar tid! Jobbar mig genom dom i bokstavsordning och har är på slutspurten på S! Så farligt många är det då rakt av inte kvar! smiley

När dom är klara är det dags för alla våra russhingstar att få sig en uppdatering, har redan börjat med dom tidigare men fick intala mig själv att halvblodshingstarna var akut behov av en uppgradering. Hos russen är det dessutom “bara” 630 st i nuläget som varit godkända. Små siffror för oss som jobbar med det här på våran fritid! Men roligt är det för att folk ska lätt kunna hitta information om sina hästars stamtavlor!

Over and out!
//Zuzzi