Efter det välbehövliga vinteruppehållet i hästvärlden är äntligen sommaren här igen. Säga vad man vill om ridhus, men lätt att fotografera i dem är det sannerligen inte. Därför glädjer vi på häststam oss nu åt ljumma sommarkvällar och stekande dagar på diverse tävlingar runtom i landet.

Vintern har dock inte inneburit något uppehåll för oss (även om vissa i gästboken påpekat att det sett ut så smiley), utan vi har ägnat oss åt att uppdatera med våra bilder från förra säsongen och även sitta med stamböcker. Själv har jag som mål att lägga in alla stambokförda nordsvenskar under 2000-talet och har betat av stamböckerna från 03-06 än så länge. Sitter nu med de senast utkomna och det börjar arta sig.

Vi på häststam har lite olika intressen, även om hästar är den gemensamma nämnaren. Några av oss besöker helst större meeting, andra små dressyrtävlingar, någon åker land och rike runt på olika travbanor. Personligen är jag mest förtjust i att besöka fälttävlan och avelsvärderande evenemang. Således startade jag min säsong tidigt med hingstpremiering för kallblod på Grevagården i mars.

Den nordsvenske hingsten Öijo väntar på att få avlägga sitt körprov. Vädret var minst sagt ruggigt denna helg och filtarna som någon försäljare tillhandahöll sålde bra.

Förra sommaren bevittnade jag för första gången i mitt liv galopplöp och det var en mäktig upplevelse som jag hoppas kunna göra om. Snart drar sommarpremieringarna igång och tyvärr kommer jag missa en del eftersom jag är bortrest. Men vem vet? Det kanske finns hästar även där jag befinner mig.